Aromaterapi Yağları ile Gelen Mutlu Yaşam

Aromaterapi Yağları ile Gelen Mutlu Yaşam

 

     Aromaterapi yağları, hem tedavi hem de güzellik amacıyla binlerce yıldır kullanılır. Eski Çin Uygarlığı’ndan Mısırlara, Yunan ve Roma medeniyetlerine kadar pek çok topluluk tarafından yayılarak günümüze kadar gelmiştir. Aromaterapi Latince kökenli bir kelime olup Aroma koku, terapi ise tedavi anlamına gelir. Aromaterapi yağlarının insanın ruhsal, bedensel ve fiziksel sağlığına etkisini gösteren birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Japon bilim adamı Akio Nakamura tarafından yapılan çalışmada aromaterapide kullanılan yağların ve esansların stres seviyesini düşürmekten, kanın kimyasallarını değiştirmede ve hatta gen aktivitesini değiştirmede etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

     Boşuna değildir ki Aromaterapi sadece bir güzellik, kişisel bakım ritüeli değil onun ötesinde bir terapi yöntemi olarak kabul görmüş, depresyon, stres kaynaklı cilt hastalıklarında, uyku problemlerinde, konsantrasyon gerektiren durumlarda ve hatta saç biti uzaklaştırmak, sivrisinekleri kovmak gibi günlük hayatın basit problemlerini çözmek gibi durumlarda yüzyıllardır kullanılmaktadır. Şimdilerde bu doğal aromaterapi yağlar, güzel kokuları ve rahatlatıcı etkileri sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Aromaterapi yağlarını kişisel bakım rutininizin bir parçası hâline getirebileceğiniz gibi bu yağları evinizin her köşesinde de farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Rahatlatıcı özellikleri olduğu bilinen bitkilerle oluşturulan aromaterapi yağları, günün yorgunluğunu geride bırakmanızı sağlar, cilt sağlığına uygun olarak üretilen doğal yağların bir kaç damlasıyla kendinizi ferahlamış hissedebilirsiniz. Saç maskesi, cilt bakım ürünü, kaliteli uyku destekleyici olarak da kullanabilmeniz de mümkün. Dilerseniz salonunuzdaki veya odanızdaki buhurdanlığa ekleyerek gün boyunca stresten uzakta huzurlu dolu anlar yaşayabilirsiniz.

     Bu yazımızda Aromaterapinin çok geniş kullanım alanlarından birkaçını sizler içim derledik, ihtiyacınıza göre en doğru aromaterapi yağının tercihi için size rehber oluşturmaya çalıştık.

 

Doğal Aromaterapi Yağların, Uçucu Yağlar Seçiminde Kalitenin Önemi

 

     Temelinde uçucu (esansiyel) yağların kullanımı yer alan Aromaterapi bazen cilt üzerine direkt sürülerek bazen de uçucu yağın ortama karışması ile mucizesini gösterir. Uçucu yağlar, bitkilerin çiçek, kök, yaprak ve tohum gibi farklı bölümlerinden damıtma yöntemi ile elde edilir ki bu oldukça zahmetli, pahalı ve özen gösterilmesi gereken bir yöntemdir. Aromaterapide etkili sonuç alınması doğru kaliteli bitki, doğru üretim yöntemi ve doğru uygulama ile mümkün olabilmektedir. Bu sebeple ihtiyacınıza göre en doğru yağın seçimi, içeriğinde kimyasallar içermeyen doğal yöntemler ile elde edilmiş markların ürünlerini tercih etmek en akıllıca çözüm olacaktır. Bu konuda birkaç tavsiye vermek gerekirse

  • Organik sertifikalı ürünleri tercih etmek
  • Etken madde analizi olup olmadığını kontrol etmek
  • Etiket bilgisinde içeriğinde saf yağ olduğunun bilgisi, ürünün yetiştiği yerin bilgisi olup olmamasının kontrolü ve son kullanma tarihinin olması
  • Uçucu yağların ışık ve ısıdan etkilendiği bilgisinde hareket ile koyu şişelerde, doğru koşullarda saklanmış olmasına özen göstermek  

 

Tüm bu bilgiler esansiyel uçucu yağdan alacağınız faydanın kalitesini belli etmekte ve gerçek bir aromaterapi tecrübesi almanıza fayda sağlayacaktır.

 

Uçucu Yağlar, Esansiyel Yağlar ve Aromaterapi Yağlar’dan Nasıl Faydalanabilirim?

 

     Aromaterapide kullanılan uçucu ve esansiyel yağ hakkında bilgi sahibi olup hayatınıza düzenli bir şekilde dâhil ettiğinizde cildinizdeki, saçlarınızdaki ve ruhunuzdaki kalıcı etkilerini görebilirsiniz. Aşağıda sizler için amacınıza göre hangi aromaterapi yağlarından, esansiyel yağlardan hangi şekilde faydalanabileceğinize dair bir derleme yaptık:

 

  • Enerjinizi Yükseltecek Yağlar: Gün içinde yorgun, halsiz ve enerjinizden yoksun olduğunuz zamanlarda nane yağı, okaliptus yağı, limon yağı, karanfil yağı veya biberiye yağı gibi uçucu esansiyel yağlardan faydalanabilirsiniz. Seçtiğiniz esansiyel yağlardan kendinize özel bir karışım yapabilir, cildinize süreceğiniz birkaç damla veya bir difüzör yardımı veya mum ile enerjinizi gün içinde yükseltebilirsiniz. Kalitesi ile tercih edebileceğiniz aromaterapi yağları markaları (Homemade AromaterapiRosece )  ,mumlar  ve difüzörler  için BonaLiva Ruhumu Besliyorum  kategorisinde keşfe çıkabilirsiniz.

 

  • Baş ve Boyun Ağrılarını Hafifletmek için Kullanabileceğiniz Aromaterapi Yağları: Soğuk sıkım zeytinyağında bekletilerek hazırlanan kaliteli bir Sarı Kantaron yağı ya da sarı kantaron yağına ekleyebileceğiniz lavanta yağı  ve tıbbi nane yağı  ile ağrınız olan bölgenize ve hatta tüm vücudunuza masaj yaparak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.  Ayrıca Limon Uçucu yağı vücudunuza masaj yaparak uygulamak aynı zamanda bağışıklık sisteminize de iyi gelir. 

 

  • Çakra Hareketlendirici ve İçsel Huzur Sağlayıcı Aromaterapi Yağları: Aromaterapi esansiyel yağların vücudun çakra noktalarını aktive edici ve düzenleyici etkisinin olması sebebi ile Ayurveda tıbbında sıklıkla kullanılmaktadır. Hindistan temelli Ayuverda tıbbında yedi çakra merkezimizin olduğu ve hepsinin dengeli çalışması ile iç huzur ve sağlık yakalamanın mümkün olduğuna inanılmaktadır. Çakra hareketlendirmek, açmak ve dengelemek için tek bir esansiyel yağ kullanmak yerine yağların farklı oranlarda bileşiminden faydalanmak en sağlıklı yöntem olarak belirlenmiştir. Kök Çakra, Sakral Çakra, Solar Prexus Çakrası-Sindirim Sistemi Çakrası, Kalp Çakrası, Boğaz Çakrası, Üçüncü Göz Çakrası, Taç Çakrası olarak sıralanan çakraların her biri için özel karışmalı aromaterapi esansiyel yağları ile bütünsel bir yaklaşım yakalamak mümkündür  ya da ihtiyacınız olan çakra bölgesini belirleyip ona uygun karışımı tercih edebilirsiniz. 

 

  • Cilt, Saç Bakım ve Nemlendirme: Soğuk sıkım yöntemi kullanılarak üretilen Hindistan Cevizi Yağı Halare Aromaterapi Hindistan cevizi yağı veya Shea Yağı’nı saf shea Yağı 50 ml, hem vücudunuza hem de saçlarınıza uygulayabilirsiniz, saçlarınıza nem, canlılık, parlaklık kazandırırken, cildinizin nemli, parlak ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardan biri de çay ağacı yağıdır. Özellikle sivilceli, yağlı ve akneli ciltler için yatıştırıcı etkisi ile son zamanlarda çay ağacı yağı sıklıkla tercih edilmektedir 

 

     BonaLiva’da tercih edip satın alabileceğiniz birbirinden hoş kokulu bitkilerin özütüyle oluşturduğu esansiyel ve uçucu yağlarla kendinizi her daim huzurlu ve mutlu hissedebilirsiniz. Aromaterapi yağları, paraben ve sülfat gibi toksik kimyasallarda içermediğinden sağlığınız ve cilt sağlığınız da korunur.  Ancak unutulmamalıdır ki aromaterapi yağları bitki özlerinden elde edilir ve alerjik bünyelerde farklı tepkiler gösterebilir. Böyle bir durum olduğunda doktorunuz ile görüşmeleri ve mutlaka bir cilt denemesi yapılması tavsiye edilmektedir.

 

Yağ Bazlı Parfüm Çeşitleri

 

Her ne kadar Aromaterapinin ana amaçlarından biri olmasa da sentetik koku içermeyen ve tamamen doğal bitki özleriyle yapılan yağ bazlı parfümler, hem sağlığınıza olumsuz etki gösterebilecek kimyasallar barındırma hem de farklı notalardaki kokuların aromaterapik etkisini gün boyu gittiğiniz her yerde size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Aşağıda yağ bazlı parfüm çeşitlerini görebilirsiniz.

 

 

 

 

BonaLiva yağ bazlı parfümlerini kullanmadan önce çalkalayarak kalıcılıklarını arttırabilirsiniz. Uzun vadeli kullanımlar için ürünleri serin ve kuru ortamlarda muhafaza etmeniz önerilir.

 

Uçucu ve Esansiyel Aromaterapi Yağ Fiyatları

 

     Aromaterapi yağ fiyatları, içerisinde kullanılan bitkilere ve vitaminlere göre değişiklik gösterir. Tamamen doğal içeriğe sahip olan bu yağlar, fiyat performans ürünü olarak öne çıkar. Her zaman içeriğine güvendiğiniz, kalite standardı yüksek markaları tercih etmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. BonaLiva olarak platformumuzda satışta olan tüm aromaterapi yağlarının, uçucu yağların markalarının seçimi titizlikle yapılmıştır . BonaLiva’da bulabileceğiniz HomeMadeAromaterapi, Halare, Rosece, Raqun, Goya Botanicals, Mavili Kapı gibi bir çok marka en titiz üretim ve kalite standartları ile sizlere ulaşmaktadır.